Oud en nieuw-schade van particulieren gehalveerd

De schade die tijdens de jaarwisseling is ontstaan aan huizen en auto’s van particulieren, valt dit jaar mee. Volgens de eerste ramingen bedragen de kosten ervan nog niet de helft van wat verzekeraars gewend zijn. 

Overblijfselen van het vuurwerk van oud en nieuw
Nieuws
Datum: 11-01-2021

Dat blijkt uit berekeningen van branche-organisatie Verbond van Verzekeraars. Volgens een eerste schatting is de verzekerde schade aan particuliere eigendommen zo’n € 6 miljoen. In andere jaren bedroeg deze gemiddeld zo’n € 14 miljoen. 

Vuurwerkverbod 

Het vuurwerkverbod heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Vorig jaar was vuurwerk bij de helft van het aantal woningbranden de veroorzaker. Dit jaar was dat bij één op de vijf branden het geval. Daardoor dalen de schadekosten met maar liefst 60%. 

Autoschade 

Ook de schade aan auto’s is veel lager dan gebruikelijk. Hoewel er meerdere in vlammen zijn opgegaan, is de schadelast van € 1,5 miljoen zo’n 40% minder dan in 2020. De kosten van uitgebrande auto’s met alleen een WA-verzekering zijn niet opgenomen in dit bedrag. Dat komt omdat een WA-autoverzekering brandschade niet dekt. 

Medische en zakelijke claims 

Het Verbond wijst erop dat het totale schadebedrag hoger zal uitvallen dan de genoemde € 6 miljoen. Dat komt omdat medische kosten en claims op zakelijke verzekeringen nog niet in de berekeningen zijn opgenomen.  

Meer informatie 

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht of wilt u weten of uw auto wel goed verzekerd is voor brandschade? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.