Gezellige én veilige kerstdagen

Met de kerstdagen maken we het extra gezellig in huis. We steken de kaarsen aan, tuigen de kerstboom op en stoken een lekker vuurtje in de open haard. Zeker in deze rare tijden is dat een fijn vooruitzicht.

Brandende Kerstdecoratie
Nieuws
Datum: 17-12-2020

Wees wel voorzichtig. Let er goed op dat kaarsen niet zomaar kunnen omvallen en dat kleine kinderen en huisdieren ze niet kunnen omgooien. Zet ze ook niet in de buurt van de gordijnen of andere licht ontvlambare materialen. Meer tips voor een brandveilige kerst vindt u op de website van de brandweer

Rookmelders 

Zeker als een brand ‘s nachts ontstaat, redden rookmelders mensenlevens. De meest gebruikelijke zijn de optische melders. De lichtgevoelige cel in het apparaat neemt de rook waar, waarna de melder afgaat. Als u er meerdere in uw huis ophangt, kies dan voor melders die u met elkaar kunt verbinden. Als één van de melders afgaat, volgen de anderen vanzelf.

Een rookmelder -en dan met name de batterij ervan- moet regelmatig worden getest. Een batterij gaat gemiddeld een jaar mee, de gemiddelde rookmelder zelf heeft een levensduur van ongeveer tien jaar. Houd de rookmelder ook goed schoon zodat hij zijn werk optimaal blijft doen.

Certificaat 

U plaatst uw rookmelders bij voorkeur op het plafond, minimaal een halve meter uit de muur of de hoek. Hang er één in de gang of tussen de keuken en de woonkamer en verder tenminste één op elke andere verdieping van uw huis. Plaats de rookmelder bij voorkeur niet in de keuken, de badkamer, de garage of boven een verwarming. Kies bij de aanschaf van een melder altijd voor een gecertificeerde rookmelder.

Toch brand? Meld het direct! 

Ontstaat er toch schade door brand? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij komen dan direct in actie om uw schade te laten herstellen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.