Andere zorgverzekering in 2021? Opzeggen vóór 1 januari!

Er zijn grote verschillen in de premie van de basis-zorgverzekering in 2021. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste bedraagt volgend jaar ruim € 500. Reden genoeg om uw zorgverzekering weer eens goed onder de loep te nemen.

Geneeskunde apparatuur dokter stethodcoop spaarvarken
Nieuws
Datum: 01-12-2020

Als u uw huidige zorgverzekering vergelijkt met andere, kijk dan niet alleen naar hoogte van de premie van de basisverzekering. Onderzoek ook de vrijheid die u heeft om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Bij sommige verzekeringen heeft u slechts een beperkte keuze. Wilt u toch naar een andere arts of een ander ziekenhuis, dan moet u bijbetalen.

Aanvullende zorgverzekering 

Vergelijk verder de prijs en voorwaarden van aanvullende verzekering(en). Ook in aanvullende- en tandartsverzekeringen onderscheiden de aanbieders zich sterk van elkaar. Uiteindelijk draait het om het totaalplaatje, niet alleen om de basispremie. U bent overigens niet verplicht om uw aanvullende zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als uw basisverzekering.

Overstappen 

Als u besluit om over te stappen, moet u uw huidige verzekering voor 1 januari 2021 opzeggen. U heeft daarna tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering met terugwerkende kracht af te sluiten. 

Wij helpen u vergelijken 

Ons kantoor biedt zorgverzekeringen aan van meerdere verzekeraars. Wij kunnen u helpen door verschillende polissen voor u te vergelijken en zo het pakket samenstellen dat het beste aansluit op uw wensen en eisen. 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over zorgverzekeringen? Heeft u een aanbieding gekregen van uw huidige verzekeraar maar weet u niet of u die moet accepteren? Wilt u overstappen maar bent u bang voor rompslomp? Neem dan gerust contact met ons op, We helpen u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.